Esther

Jansen Sierbestrating

Tuinverlichting in 4 stappen

Licht komt altijd van pas in je tuin. Als je nog lekker lang buiten zit of als je even iets uit de schuur moet halen. Maar sfeer maken doe je niet door simpelweg een lantaarnpaal in je tuin te zetten. We hebben een handig stappenplan, zodat je snel aan de slag kunt met een goed verlichtingsplan.

Stap 1: Bedenk waar je licht nodig hebt

Houd al rekening met je tuinverlichting bij je tuinontwerp. Maak onderscheid tussen functionele verlichting en sfeerverlichting. Gebruik staande lampen om veilig door je tuin te lopen en andere types om sfeer aan te brengen. Een goed lichtplan bestaat uit meerdere types verlichting. Het mooist is om de grenzen van de tuin subtiel te verlichten en een of meerdere elementen uit te lichten. 


Op zoek naar een lichtplan

voor jouw tuin?

Neem dan contact

met ons op.

 

GSB Wijchen

Stap 2: Kies het soort lampen

Staande lampen
Deze plaats je om licht op een bepaalde plaats te krijgen. Bv. als je het looppad, terras of oprit wilt verlichten.
GSB Wijchen
Tuinspots
Wil je struiken, bomen of andere objecten in je tuin mooi aanlichten? Kies dan voor tuinspots. Met een dimmer speel je met de lichtsterkte! 
GSB Wijchen
Wandlampen
Met wandlampen verlicht je in een handomdraai donkere vlakken zoals een muur, een schutting of overkapping.
GSB Wijchen
Inbouwspots
Deze werk je mooi weg in een houten vlonder, in de muur of in de grond. Overdag zie je ze niet, 's avonds heb je prachtig licht.
GSB Wijchen

Stap 3: Plaats de lampen

Het aanleggen van tuinverlichting is eenvoudig en kun je zelf. Onze tuinverlichting is een veilig 12-volt systeem (zwakstroom), zelfs wanneer de kabel per ongeluk beschadigd raakt. Denk aan spelende kinderen of gravende huisdieren.

De lampen sluit je op een transformator aan met een speciale aansluitkabel. Alle types verlichting kunnen zo heel simpel met elkaar verbonden worden. Met een stopcontact buiten is de rest is plug & play. 
GSB Wijchen
GSB Wijchen